Twitter Otomatik Takip Etme Kodu - Sende Bak

Güncel

En İyi Paylaşımlar İçin Takipte Kalın

2 Ocak 2016 Cumartesi

Twitter Otomatik Takip Etme Kodu

Twitter’da  program yada uygulama kullanmadan otomatik takip etme veya otomatik takibi bırakma kodlarına. Bu kodlar işimizi çok kolaylaştıracak.
Google Cherome ve Mozilla Firefox ‘da bu kodları kullanacağız.  Google Cherome yada mozilla Firefox’ta sayfayı sağ tıklayıp açılan pencerede  öğeyi denetle  linkine  tıklandığında tarayıcının alt kısmında web sitesi kodlarının olduğu bir  bölüm açılır. Bu sekmede Console  adlı linke tıklandığında  açılan pencerede  JavaScript kodları yardımıyla  web sayfası içeriğine müdahele etmek mümkündür.
Şimdi Google Cherome’de  jQuery kodu nereye ekleyeceğimizi  anlatacağım. Öncelikle herhangi bir Twitter hesabına gidin ve takipçiler yada takip edilenler sayfasını açın, sayfayı  sağ tıklayın, açılan pencereden  Öğeyi Denetle linkine tıklayın. Birde Klavye kısayılu var CTRL+SHİFT+J benim tavsiyem bu kısayolu kullanmanız yönünde. Bu kodu kullandığınızda ögeyi denetle ve consoleye basmadan consoleyi açmış olacağız.
Adsız1Öğeyi denetle linkine tıkladığınızda jQuery kodu ekleyebileceğiniz  bölüme gitmek içinConsole linkine  tıklayın.
AdsızTwitter’da Listeyi Otomatik Takip Etmemize Yarayan Kodu Bu Kısma Ekleyeceğiz.
__cnt__ = 0;
jQuery(.stream .ProfileCardactions > button.useractionsfollowbutton >span.buttontext, span.followtext).each(function (i, ele) {
    ele = jQuery(ele);
    if (ele.css(display) != ‘block) {
        console.log(already following:, i);
        return;
    }
    setTimeout(function () {
        ele.click();
    }, __cnt__++ * 500);
});
Yukarıda yer alan kod sadece biz sayfayı kaydırdığımız kadarlık kısmındaki takip etmediğimiz kişileri takip etmemize yarıyor. Bu kodu  otomatik takip etmek için kullanacağız. Başka hesapların takipçi sayfasını açarak otomatik takip edilmesini istediğiniz kadar  sayfayı aşağı sürükleyin ve Console bölümüne bu kodu yapıştırdıktan sonra Enter tuşuna basıp arkanıza yaslayın. Bu işlemler sırasında bilgisayarla olan işlerinizi aksatmanıza gerek yok. Başka pencereler açarak istediğiniz işlemleri yapmaya devam edebilirsiniz. Bu kodumuz açtığımız sayfadaki herkesi takip ettikten sonra kendiliğinden duracaktır. Kodun en sonunda bulunan 500 rakamına  dokunmamanız sizin için faydalı olur. Rakamı düşürdükçe takip etme hızı artacağı için Twitter spam olarak algılayabilir  ve sizi  durdurabilir. Daha yavaş olmasında sorun yok ama daha hızlı olması sıkıntı yaratabilir.
Şimdi otomatik takip işini hallettik. Fakat takip ettiğimiz kişilerden geri takip yapmayanlar olacak. Peki bunlardan nasıl kurtulacağız. Bununda çok basit bir yolu var. Daha önce yayınladığım Twitter’ da Takip Etmeyenleri Takipten Çıkarma Kodu konusunu inceleyerek bu işlemi de otomatikleştireceğiz ve büyük bir zahmetten kurtulacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder