Google Adwords Nedir ? - Sende Bak

Güncel

En İyi Paylaşımlar İçin Takipte Kalın

2 Ocak 2016 Cumartesi

Google Adwords Nedir ?

Google sıralamasında üst sıralara ulaşmak isteyen sitelerin Google‘a belirli miktarda ücretler ödeyerek aldıkları reklam hizmetine google adwords denilir. İşi teknik kısmından uzaklaştırıp anlatacak olursam arama yaptığınızda farketmişsinizdir sağ tarafta ve ilk 2 sırada sarı reklam kutucukları bulunan alanlar gelir. Bu Alanlar Adwords’e reklam verenlere ayrılmış alanlardır. Bir çok sitede rastladığınız google reklamlarını yayınlatmak amacıyla kullanılır.  Kısaca google adwords; google adsense kullanan siteleri ve google aramalarında karşımıza çıkan reklamları organize eden bir hizmettir.
Google adwords sisteminin faydalarından bahsedeyim. Diyelim ki internet sitemizden bir ürün satışı yapıyoruz. Yerel bir firmayız ve kullanıcılar bizi tanımıyor. Dolayısı ile sitemizi ziyaret etmiyor. Müşterinin olmadığı yerde satış olur mu ? Peki ya Kar? İşte Google adwords’de tam burada devreye giriyor. Ülkemizde Google günde kaç kez kaç kişi tarafından ziyaret ediliyor? Milyonlarca kişiye ulaşma fırsatını size Google’den daha iyi kim sunabilir ki? Google sayesinde müşterilerimiz bizi buluyor. Diğer reklam türlerine göre maliyetinin düşük olduğu bir kesin hesabınızda ne kadar para varsa o kadar reklam yapabiliyorsunuz. Elbette bu artılar sistemin diğer pazarlama yöntemlerine tercih edilmesine neden oluyor.
Belirlediğimiz anahtar kelimede sitemizi arama sonuçlarında en üst sıralarda göstererek doğru müşteri ile karşılaşmamıza olanak sağlar.Hemen sistemin işleyişi hakkında bir örnek vereyim. Diyelim ki bilgisayar satıcısıyız. Google adwords’e  kaydımızı yaptırıp yatırdığımız para sayesinde “bilgisayar” kelimesi arama sonuçlarında en üst sıralarda yer alarak müşterilerin işini kolaylaştırır ve ilk olarak size yönelmelerini sağlarsınız. Zaten bu alışverişi yapacak olan ziyaretcilere satış yapmak sitenizi öylesine ziyaret eden kişilere satış yapmaktan daha kolaydır. Unutmayalım ki google aramalarında kimse 30. sayfaya kadar bakmaz.  Google’nin bu müthiş sitemi işletmelere hedef kitlelerine ulaşmada çok büyük fayda sağlamakta.
Google adwords’e buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz. Sistem tamamen Türkçe ve kullanımı çok basit. İstediğiniz an google’den telefon ile destek alabilirsiniz. Bu sistem de reklamlarınız görüntülendiğinde veya tıkladığında ne kadar ücret vereceğinizi hedef kitlenizi , ülkeleri şehirleri ve benzeri seçenekleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder