Twitter Hesabımı Kimler Engelledi ? - Sende Bak

Güncel

En İyi Paylaşımlar İçin Takipte Kalın

2 Ocak 2016 Cumartesi

Twitter Hesabımı Kimler Engelledi ?

Merhaba arkadaşlar. Twitter’da bizi kimlerin engellediğini merak edebiliriz ve dolayısıyla Twitter’da bizi engelleyenleri görmeyi isteyebiliriz. Bu yazımda sizlere twitterda engelleyenleri görme imkanı sağlayacak bir yöntem paylaşacağım.
Twitter, bir çok sosyal ağda olduğu gibi kendini bilmez, edepsiz ve saygısız insanlar bulundurmakta. Bu insanlardan kurtulmanın yolu oldukça basit. Bizi rahatsız eden kullanıcıları engelleyerek kurtulabiliyoruz. Peki sizi kimler engelledi? Beni engelleyenleri nasıl anlarım? 
Herkes istediği kişiyi engellemekte özgür. Milyonlarca kullanıcının arasından bizi engelleyenleri tespit etmemiz oldukça zor hatta neredeyse imkansız. Bu yazımızda sizlere yardımcı olmak adına twitterla alakalı bazı basit taktikler vereceğiz. Peki bizi birinin engelleyip engellemediğini nasıl anlayabiliriz?
Twitter hesabınızı engelleyen tüm kişileri görmek olanaksız. Bizi engelleyenleri liste şeklinde görmemiz şuan için imkansız. Ancak bir kişi bizi engellemiş mi engellememiş mi anlamak mümkün. Bununla birlikte bizi engelleyenlerin tweetlerini görebiliriz.
Bir kişinin sizi engelleyip engellemediğini öğrenmek için engellendiğinizi düşündüğünüz kişinin profiline gidin ve “takip et” butonuna tıklayın. Ardından üst kısımda gelecek olan iki adet uyarı göreceksiniz.
Takip et butonuna tıkladığınızda öncelikle 1 numaralı uyarı göreceksiniz. Sonrasında numaralı uyarı belirir. 2 numaralı uyarıyı gördüğünüz anda bu kişinin sizi engellediğini anlayabilirsiniz. Birisi hesabınızı twittera spam olarak bildirdiğinde hesabınızı engellemiş olur. Yani bu hesap sizi engellemiş değilde spam olarak bildirmiş de olabilir.
Engelleyen Kişinin Yazdıklarını Nasıl Okurum?
Sizi engelleyen hesabın tweetlerini ve fotoğraflarını görmek istiyorsanız ve hesap korumalı değilse twitter oturumunuzu kapatıp tweetlerini okumak istediğiniz profile ulaşabilirsiniz.
Bir diğer yol ise tweetleri RSS ile çekmek. Bu yöntemde hesabınızdan çıkış yapmak istemeyenler için.
https://api.twitter.com/1/statuses/user_timeline.rss?screen_name=engelleyenin kullanıcı adı




Bu urldeki kırmızı ile yazılmış yeri kendinize göre düzenleyerek rss ile tweetleri çekebilirsiniz.

2 yorum:

  1. yardımcı olabildiysek ne mutlu bize rica ederiz...

    YanıtlaSil
  2. Beni engelledi ve ismini unuttum nasıl öğrenebilirim

    YanıtlaSil